SFF: Invictus

Invictus
Invictus
Invictus je inspirišuća i istinita priča o tome kako se Nelson Mandela udružio s kapitenom južnoafričke ragbi ekipe, Francoisom Pienaarom, u cilju pomirenja rasno posvađane nacije.

Na početku filma Nelson Mandela – čovjek koji je zbog svoje borbe protiv apartheida proveo 27 godina u zatvoru – izabran je za predsjednika Južne Afrike koja je još uvijek podijeljena.

Iako je fašistički sistem službeno okončan, dugogodišnje rasne granice između ljudi ne mogu se lako izbrisati. Zemlja se nalazi na ivici eksplozije, a predsjednik Mandela nadu vidi na nevjerojatnom mjestu – ragbi igralištu. Obzirom da Južna Afrika 1995. godine treba biti domaćin Svjetskog prvenstva, Mandela narod namjerava ujediniti preko nacionalnog tima Springbok.

Morgan Freeman se pojavio u ulozi izvršnog producenta i glavnog glumca, a ulogu Mandele je dobro pripremio obzirom da je njegov lični prijatelj.

Projekcije:
Vrijeme: 31.07.2010 @ 21:00h | Mjesto: Ljetno kino hej!

Originalni naziv: INVICTUS
Program: Open Air
Režija: Clint Eastwood
Uloge: Morgan Freeman, Matt Damon, Tony Kgoroge, Patrick Mofokeng, Matt Stern, Julian Lewis Jones, Adjoa Andoh, Marguerite Wheatley, Leleti Khumalo, Patrick Lyster

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *