SFF: Orbico porodični dan

Orbico porodični dan, tradicionalna cjelodnevna zabava namjenjena cijeloj porodici, koji se organizuje posljednjeg dana Sarajevo Film Festivala, ove godine će biti održana u subotu 31. jula 2010. godine.

Orbico porodični dan (SFF)

Na radost sugrađana i ove godine u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo i partnerom kompanijom Orbico u jedinstvenom ambijentu Vilsonovog šetališta, na prostoru od mosta Hamdije Čemerlića do mosta Ars Aevi, smjenjivat će se različit zabavni program namjenjen svim generacijama.

U ovoj jedinstvenoj manifestaciji učestvovat će brojne organizacije koje kreiraju program u koji se mogu uključiti i svi posjetitelji. U Vilsonovom šetalištu, omiljenom okupljalištu brojnih Sarajlija, koje će za taj dan biti u potpunosti rezervirano za zabavu i druženje, smjenjivat će se ulični zabavljači, interaktivne radionice za djecu, kreativno-edukativne radionice, različiti performansi mladih umjetnika, muzički nastupi, kao i brojna sportska takmičenja.

Osim zabave ovaj program pruža mogućnost cijeloj zajednici, sa posebnim akcentom na organizacije koje se bave djecom i mladima, za vlastitu promociju i uključenje u razvoj mladih te revitalizaciju kulture. Uz moto „Volim sport!” Orbico porodični dan našim najmlađim sugrađanima nastoji pružiti mogućnost upoznavanja, širenja ideja i druženja, te ih na zabavan način uputiti u kulturu, sport i filmsku umjetnost. Cijeli dan posvećen je porodici, fokusirajući se na promoviranje njene vrijednosti, ali i vrijednosti sporta, kao najbitnije sporedne stvari.

Orbico porodični dan animira sve posjetitelje i pruža priliku građanima da provedu cijeli dan van domova i uživaju u brojnim, pažljivo osmišljenim sadržajima.

Kao i prethodnih godina, svi prihodi prikupljeni putem prodaje sponzorskih proizvoda tokom ovogodišnjeg Orbico porodičnog dana namijenjeni su za pomoć pri radu neke od nevladinih organizacija ili udruženja. Ove godine sredstva će biti dodijeljena NVO altruista Svjetlo, a sve u svrhu adaptacije prostora u kojem će djelovati Edukativni centar za socijalnu uključenost „S…” .

Pridružite nam se na Orbico porodičnom danu i osigurajte cjelodnevnu zabavu za sve članove svoje porodice.

Vrijeme: 31. juli 2010
Mjesto: Vilsonovo šetalište

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *