SFF predstavlja novu nagradu

CineLink, SFF, Sarajevo, BiHCineLink Work in Progress, platforma Sarajevo Film Festivala za filmove u postprodukciji – i berlinski The Post Republic predstavljaju nagradu za radove u postprodukciji, u vrijednosti od 80.000 eura, za projekat izuzetnog umjetničkog kvaliteta i međunarodnog potencijala, koja će biti uručena na završnoj ceremoniji ovogodišnjeg Festivala

CineLink je koprodukcijski market Sarajevo Film Festivala koji predstavlja projekte u pripremi i pretprodukciji. 2008. godine uveden je i CineLink Work in Progress, kao komplementarni element. Ovaj novi segment festivala predstavlja pet filmova iz jugoistočne Evrope, koji su trenutno u fazi postprodukcije. Cilj je da se promoviraju izuzetni filmski projekti kako bi se pomoglo njihovo finaliziranje i cirkulacija u kinima i festivalima u zemlji i regiji.

U saradnji sa The Post Republic, berlinskom postprodukcijskom kućom koja međunarodnim klijentima nudi kompletan spektar postprodukcijskih usluga, CineLink Work in Progress od 2009. godine uvodi nagradu za jedan od odabranih projekata. Žiri, koji će sačinjavati tri međunarodno priznata predstavnika filmske industrije, dodijelit će nagradu projektu sa najvećim umjetničkim i međunarodnim potencijalom. Nagrada podrazumijeva postprodukcijske usluge The Post Republica u vrijednosti od 80.000 eura. Nagrada će biti uručena na svečanom zatvaranju 15. Sarajevo Film Festivala, 20. avgusta 2009. godine.

CineLink Work in Progress posebno je usmjeren ka međunarodnim zastupnicima za prodaju filmova, predstavnicima festivala, lokalnim distributerima i postprodukcijskim kućama. Projekti će im biti predstavljeni, 18. avgusta 2009. u Sarajevu. Producenti i režiseri odabranih projekata imaće po 60 minuta da prikažu inserte svog filma i predstave status projekta i svoju strategiju za završetak rada.

“Ovo je brzi put do završetka rada! Sigurni smo da će naša saradnja sa The Post Republicom predstavljati doprinos sveukupnim koprodukcijskim mogućnostima između Berlina, Njemačke i zemalja jugoistočne Evrope.”, ističe Jovan Marjanović, rukovodilac industrijskog sektora Sarajevo Film Festivala.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *