Aktuelni sigurnosni izvještaj iz Kantona Sarajevo

Sigurnost je stepen zašite od opasnosti, štete, gubitka ili kriminalne aktivnosti.

Dva lišenja slobode po potragama

Dana 05.06.2012.godine u 11,50 sati, na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici III PU su pronašli i lišili slobode N.A., rođen 1981.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog počinjenog krivičnog djela iz člana 371. KZ F BiH (Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a navedenog dana u 14,40 sati isti je predat na nadležnost službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo

Dana 05.06.2012.godine u 20,50 sati, na osnovu potrage, policijski službenici III PU su pronašli i lišili slobode D.R., rođen 1978.godine u Foči. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a dana 06.06.2012.godine u 00,20 sati, D.R. je predat na nadležnost službenicima Zatvorske policije KPZ Zenica.

Hapšenje maloljetnika zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga

Dana 05.06.2012.godine u 10,40 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode mldb. G.B., rođen 1995. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Upotreba vatrenog oružja na Ilidži

Dana 05.06.2012.godine oko 23,05 sati, od strane građana obaviještena je IV PU da je ispred motela “Merona”, u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, došlo do upotrebe vatrenog oružja, od strane NN lica. Izlaskom na lice mjesta, policijski služebnici su zatekli P.Š., rođen 1965.godine u Sjenici, nastanjen u Sarajevu, koji je priznao da je on ispalio više hitaca iz pištolja. Kod istog je pronađen i oduzet pištolj marke “Beretta”, sa okvirom bez municije. Prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete. P.Š. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.Š. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Požar u Rosuljama

Dana 05.06.2012.godine u 18,05 sati u ulici Rosulje, općina Vogošća, došlo je do požara na putničkom motornom vozilu marke “Ford Fokus”, vlasništvo M.H. iz Bihaća. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikm nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo usljed neispravne pumpe za gorivo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

Saobraćajna nezgoda u Adema Buće

Dana 05.06.2012.godine oko 10,50 sati, na kolovozu ulice Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je udara i obaranja na kolovoz pješaka mldb. K.N., rođen 1996.godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “Opel Corsa”, bijele boje, nepoznatih reg. oznaka, kojim je upravljao NN vozač koji se nakon saobraćajne nezgode udaljio sa mjesta događaja. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura kosti podlaktice lijeve ruke) zadobio je mldb. K.N., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku vozača i vozila.

Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 30 saobraćajnih nezgoda, od toga 28 sa materijalnom štetom i 2 sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a jedna lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, 11 osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, 4 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 4 neregistrovana motorna vozila.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *