Sigurnost u Kantonu Sarajevo

Pazi kako voziš (5)U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 38 saobraćajnih nezgoda, od toga 34 sa materijalnom štetom i 4 sa nastradalim licima, kojom prilikom su 4 osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, 3 lica zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i 2 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.

Požar
Dana 29.04.2009.godine u 07,10 sati u ulici Ušivak, općina Hadžići, došlo je do požara na krovnoj konstrukciji vikendice, vlasništvo S.H. iz Sarajeva. Požar je lokalizovan od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na objektu nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije i sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo usljed neispravnosti na elektro instalacijama. Službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog događaja.

Lažna dojava
Dana 29.04.2009.godine oko 17,00 sati, od strane uposlenika Srednje zubotehničke škole, obaviještena je I PU da su putem telefona od strane NN lica dobili anonimnu dojavu da je u navedenoj školi, ulica Čekaluša, općina Centar Sarajevo, postavljena ekspolozivna naprava. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo. Izvršenim KDZ pregledom utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi. Službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku lica koje je izvršilo dojavu.

Lišenje slobode I.V.
Dana 29.04.2009.godine oko 06,40 sati, službenici policije II PU lišili su slobode I.V., rođen 1986.godine u Kaknju, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Teška krađa u pokušaju). Isti je navedenog dana oko 06,25 sati, pokušao izvršiti provalnu krađu u SUR caffe bar »AV AV«, ulica Kolodvorska, općina Novo Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv I.V. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Razbojništva

Dana 29.04.2009.godine oko 20,30 sati u ulici Bjelave, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici »Verdi«. Tom prilikom NN lice je uz upotrebu fizičke snage i prijetnju pištoljem otuđilo izvjesnu količinu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Dana 29.04.2009.godine oko 21,40 sati u ulici Dejzina Bikića, općina Centar Sarajevo, od strane dva NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicama u TC »Konzum«. Tom prilikom NN lica su uz prijetnju pištoljem otuđila izvjesnu količinu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *