Sjećanje: Branko Klubička

Branko Klubička
Branko Klubička (1948-2013)

Umro je Branko Klubička. Jedan od najpoznatijih glasova iz naših radio, a nešto kasnije i televizijskih prijemnika. Divan čovjek i veliki profesionalac, svojim ugodnim glasom nas je obavještavao, prenoseći tužne ali i radosne vijesti.

Poznat je i po tome što je bio spiker koji je na Radio Sarajevu objavio vijest o smrti Josipa Broza Tita. Rođen je 8. januara 1948. godine u Daruvaru. Završio je gimnaziju, a na Radio Sarajevu je počeo raditi 29. decembra 1972. godine. Radio Sarajevo, Radio Bosne i Hercegovine, te BH radio 1, bili su prepoznatljivi po čuvenom glasu Branka Klubičke. U penziju je otišao 31. decembra 2013. godine.

Njegov glas nas je učio životu i svijetu u kojem živimo, informisao nas o tačnom vremenu i događajima koji nas se tiču ili ne tiču. Bili smo oplemenjeni njegovom savršenom dikcijom i bojom glasa. Manji je broj onih koji ga se sjećaju likom sa televizijskih ekrana, dok sasvim ozbiljan, odišući neusiljenim gospodstvom iščitava svakodnevnicu. Na kraju, većina će u svakom slučaju pamtiti njegov glas, ovjekovječen i u pjesmi Dubioze Kolektiv.

Dubioza Kolektiv ft. Branko Klubička: Walter

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *