Sjećanje: Michael Jackson

Smatran je umjetnikom koji je postavljao muzičke i plesne standarde, a njegova slava i virtuoznost ipak zasjenjeni bizarnim načinom života i nekolicinom teško objašnjivih skandala.

Michael Jackson
Michael Jackson

Michael Joseph Jackson je bio pjevač, zabavljač i istinska pop ikona, čiji je kontraverzni privatni život bio dijelom pop kulture tokom četvrt vijeka.

The Jackson 5 - I Want You Back

Michael Jackson je rođen 29. augusta 1958. godine u gradu Gary, država Indiana, Sjedinjene Američke Države.

Michael Jackson - Billie Jean

Svoju muzičku karijeru je započeo u sedmoj godini kao pjevač u porodičnoj grupi THE JACKSON 5. U to vrijeme je objavio i jedan solo album (Got to Be There), koji je snimio 1971. godine.

Michael Jackson - Thriller

Michael Jackson svoju solo karijeru počinje 1979. godine. Gotovo preko noći od talentovanog djeteta je pretvoren u KRALJA POP MUZIKE. Snimio je najprodavani album svih vremena THRILLER, za koji je na dodijeli World Music Awards 1996. godine dobio počasnu titulu. Dobitnik je i trinaest Grammy nagrada.

Michael Jackson - Smooth Criminal

Od 1988. do 2005. godine Michael Jackson živi na Neverland Ranch imanju, gdje je izgradio vlastiti zabavni park i privatni zoološki vrt za djecu sa posebnim potrebama.

Michael Jackson - Bad

Tokom četrdesetogodišnje karijere Michael Jackson je bio slavljen, smatran je umjetnikom koji je postavljao muzičke i plesne standarde. Njegova slava i virtuoznost su uspješno zasjenjeni bizarnim načinom života i nekolicinom teško objašnjivih skandala.

Michael Jackson - Dirty Diana

Često je izmipljao ili potvrđivao izmišljene priče medija, što bi se na kraju potvrdilo neistinitim, ali kako su mediji po svom običaju uspješno odradili kampanju, Michael je bio smatram cvrknutim, što ga je proganjalo do kraja života.

Michael Jackson - Liberian Girl

Fondacija Michaela Jacksona – Heal the World – učestvovala je u akciji dopremanja 43 tone lijekova, ćebadi i zimske odjeće u vrijednosti više od 2,1 miliona dolara, koji su 24. novembra 1992. godine, pod pokoviteljstvom Ujedinjenih nacija, dati građanima Sarajeva koje je u to vrijeme bilo pod fašističkom opsadom.

Michael Jackson - Man in the Mirror

U decembru 1992. godine, Fondacija Heal the World foundation je u akciji Operation Christmas Child dopremila dodatnu humanitarnu pomoć djeci Bosne i Hercegovine, a tada je dostavljeno 30.000 paketa igračaka, školskog pribora, fotografija i poticajnih pisama koja su pisali britanski školarci.

Michael Jackson - You are not alone

Pred smrt je najavljivano da će izdati svoj povratnički album, a tokom 2009. i 2010. je trebao održati i seriju povratničkih koncerata.

Michael Jackson - They Don't Care About Us

Michael je proglašen mrtvim u četvrtak poslijepodne, 25. juna 2009. godine, nakon što su ga iz kuće prevezli u bolnicu u dubokoj komi.

Michael Jackson - Give In To Me

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *