Škola poduzetnišva za mlade nezaposlene

U prostorijama općinskog Centra za podršku biznisu – Muhameda Kantardžića 3 (zgrada ‘Svjetlosti’), od 7. do 14. juna 2012. godine, se održava ‘Škola poduzetništva Općine Centar’.

Udruženje IDEA
Udruženje IDEA
U okviru ovog projekta održavaju se edukativna predavanja i obuka za mlade nezaposlene osobe o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa, razvoja preduzetničkog duha i poslovnih ideja.

Predavači su profesori sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, koji osim predstavljanja teorijskih koncepata i prezentacije praktičnih savremenih znanja, daju i primjere iz prakse, obavljaju individualne i grupne diskusije kao i zadatke te praktičnu primjenu stečenih znanja u formi kreiranja poslovnog plana.

Školu poduzetništva, kroz intenzivnu dvodnevnu obuku, pohađa 80 polaznika: nezaposleni sa Biroa za zapošljavanje, volonteri Općine Centar i studenti.

Projektom je planirano da svi polaznici nakon okončanja seminara, za šta će dobiti certifikat o završenoj obuci iz oblasti pokretanja malog biznisa, dobiju mogućnost da se obrate za savjet predstavnicima Udruženja ‘Idea’ (organizator), prilikom pokretanja vlastitog posla.

Udruženje ‘Idea’ osnovano je 2008. godine sa ciljem unapređenja kvaliteta života u zajednici kroz ekonomski razvoj.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *