Škola stripa u Centru za mlade na Gorici

Izložba fotografija, crteža i stripa u Centru na GoriciU Centru za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52), 19. maja 2010. godine je otvorena izložba radova pod nazivom “Warning Sharp Art” čiji su autori crtači stripova, ilustratori i fotografi koji su ujedno i članovi škole stripa Centra.

Istovremeno je predstavljen i novi bosanskohercegovački horor strip “Deadface”, čiji su autori Majo Pavlović, akademski slikar i profesor likovne umjetnosti i Amir Hadžić, student Likovne akademije u Sarajevu. Strip “Deadface” će premijerno biti prezentiran na Međunarodnom Festivalu stripa “Mafest” koji se svake godine održava u Makarskoj.

Škola stripa u Centru za mlade na Gorici radi od 2006. godine, a njeni polaznici uče pisanje sinopsisa i scenarija, skiciranje i crtanje originala. Poziv za pohađanje škole stripa stalno je otvoren za sve mlade zainteresovane za ovaj vid umjetnosti. Članstvo je besplatno. Više informacija je moguće dobiti na kontakt telefon 220-568 (od 9 do 16 sati).

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Jedan odgovor na “Škola stripa u Centru za mlade na Gorici”

  1. Postovanje,

    S obzirom da se vec duzi vremenski period bavim crtanjem likova i izradom stripova, medjutim to je samo moj hobi, volio bih da se ozbiljnije pocnem baviti tim,jer mislim da imam potencijala, pa ako je moguce da Vam posaljem neke svoje materijale da pogledate i date svoje strucno misljenje. Unaprijed zahvalan!

    Lijep pozdrav,
    Sejdić Selim

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *