Školsko dvorište kao javni WC

autobusko stajalište ispred Druge gimnazije, ulica Sutjeska, Sarajevo“Do sada smo imali niz neugodnosti poput napada na učenike, vršenja nužde u dvorištu škole, bacanja smeća, galame koja ometa nastavu.”, kaže direktorica Aida Arnautović.

Uposlenicima i učenicima Druge gimnazije, te stanarima zgrada u Sutjesci autobusko stajalište već godinama stvara niz problema. Direktorica Druge gimnazije Aida Arnautović na sve načine pokušava da riješi ovaj problem, ali za sada ne nailazi na razumijevanje nadležnih.

“Problem egzistira više od pet godina. Ta stanica je na samom ulazu u školu, a kada se autobusi parkiraju jedan do drugog, djeca često ne mogu ni da prođu”, kazala je Arnautović.

Iz Sutjeske polazi nekoliko autobusa prema perifernim dijelovima Sarajeva, tako da su nerijetke situacije da jedna saobraćajna traka u potpunosti bude uzurpirana parkiranim autobusima.

“To je ulica koja nikako ne ispunjava kriterije da bi bila autobuska stanica. Do sada smo imali niz neugodnosti poput napada na učenike, vršenja nužde u dvorištu škole, bacanja smeća, galame koja ometa nastavu i slično. Nigdje u svijetu ne postoji stanica na ulazu u školu”, istakla je Arnautović.

piše: Safet Huremović

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *