Skupština KS usvojila budžet

zgrada Vlade Kantona SarajevoSkupština Kantona Sarajevo je, sa 22 glasa, pet suzdržanih i pet protiv, usvojila budžet za 2010. godinu.

Budžet u iznosu 704.900.000 KM je veći u odnosu na prvobitno predloženi koji je iznosio 699.900.000 KM. Vlada Kantona Sarajevo je usvojila amandman kojim se kreditna sredstva povećavaju za pet miliona KM i to za boračku populaciju, čime je amandman postao sastavni dio budžeta. Pored ovog amandmana bila su predložena još četiri koja su preraspodjelom sredstava uvrštena u budžet.

Opozicija nije podržala budžet za koji su tvrdili da je nerazvojni, ali i nerealan.

Skupštini KS-a obratiili su se predstvanici sinidkata srednjeg i osnovnog obrazovanja koji su zatražili od Vlade da u roku od 60 dana krene s rebalansom, te izrazili nezadovoljstvo zbog izostanka socijalnog dijaloga iako im je to premijer KS-a Besim Mehmedić svojevremeno obećao.

Safudin Čengić, direktor Centrotransa, također se obratio Skupštini i predložio im da uskoro organiziraju tematsku konferenciju o stanju u privredi u KS-u da bi se iznašla rješenja za ublažavanje efekata ekonomske krize koja se u BiH nastavlja, iako ona u svijetu jenjava.

Budžet za ovu godinu veći je za 23 miliona KM u odnosu na prošlogodišnji, koji je zaključno s 31.12.2009. godine iznosio 681 milion KM.

Većinom glasova SKS je usvojio i Zakon o izvršavanju budžeta KS-a za 2010. godinu.

U toku je pauza nakon koje će sjednica biti nastavljena.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *