Slijede sedmice totalnog fudbala

Utakmicom odabranih selekcija Poljske i Grčke na Nacionalnom stadionu u Varšavi danas u 18 sati počinje 14. Evropsko fudbalsko prvenstvo, na kojem će Španija pokušati da odbrani trofej osvojen prije četiri godine.

EURO 2012, Poljska i Ukrajina
EURO 2012, Poljska i Ukrajina
Najveći rivali Španiji na ovom turniru, koji se ove godine igra u Poljskoj i Ukrajini, reprezentacije su Njemačke i Holandije, a mnogi tipuju i na Francusku, Portugal, Englesku i Italiju.

Na prvenstvu igraju i reprezentacije zemalja domaćina, Poljske i Ukrajine, a tu su i nacionalni timovi Hrvatske, Češke, Grčke, Rusije, Irske, Švedske i Danske.

Reprezentacija Španija, Prvaci Evrope 2008
Reprezentacija Španija, Prvaci Evrope 2008

Utakmice će se igrati u četiri poljska grada Varšavi, Gdanjsku, Vroclavu i Poznanju, te četiri ukrajinska Kijevu, Donjecku, Harkovu i Lavovu. Finalni okršaj će biti odigran 1. jula 2012. godine na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

UEFA EURO 2012 | TRAILER

Ovo prvenstvo će biti posljednje na kojem će učestvovati 16 ekipa, jer se u Francuskoj 2016. godine, mijenja format u takmičenje na kojem nastupaju 24 reprezentacije, pa je očekivati da i Bosna i Hercegovina konačno upadne na smotru najboljih evropskih timova.

Saznajte sve o EURO 2012 na posebnoj stranici euro2012.visit.ba

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *