Slijepe i slabovidne osobe u medijskom ogledalu

slabovidna licaHelsinški parlament građana i Fondacija CURE pozivaju Vas na X-PRESS sesiju “Slijepe i slabovidne osobe u medijskom ogledalu”, koja će se održati u subotu, 14. marta 2009. godine u 11 sati.

Sesija će biti održana u Kući ljudskih prava, u ulici Ante Fjamenga 14b, Sarajevo.

Uvodničar sesije je gospodin Fikret Zuko, izvršni direktor Udruženja slijepih Kantona Sarajevo. Govorićemo o tome – jesu li ponekad i mediji slijepi prema slijepim osobama, može li se komunikacija izmedju novinara/ki i udruženja učiniti efikasnijom, kada novinari/ke olako shvataju etičke kodekse a kada udruženja očekuju od novinara/ki previše?

X-PRESS sesije su zamišljene kao neformalna druženja, uz doručak, kafu, tematske videoprojekcije i analize aktuelnih slučajeva medijskog izvještavanja o marginaliziranim i manjinskim grupama bh. društva. Na njima će se okupljati novinari/ke i predstavnici/ce udruženja koja predstavljaju marginalizirane i manjinske grupe iz Bosne i Hercegovine. Zajednička želja je – jednak i fer pristup medijima za sve društene grupe, kroz poštovanje etičkih standarda novinarske profesije.

X-PRESS sesije će se odvijati u Sarajevu i Banjaluci. Projekat finansira Delegacija Evropske komisije u Bosni i Hercegovini.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *