Šljive, trešnje i višnje na Butmirskoj cesti

Na zelenom pojasu Butmirske ceste, od zgrade Općine Ilidža do Hrasničke ceste u Sokolović – Koloniji, radnici KJKP “Park” su zasadili 1.400 sadnica.

Zasađeno je pet sorti šljive, trešnje i višnje, među kojima su i autohtone ali i nove najrodnije sorte (Ilidža, Sarajevo, novembar 2011)
Zasađeno je pet sorti šljive, trešnje i višnje, među kojima su i autohtone ali i nove najrodnije sorte (Ilidža, Sarajevo, novembar 2011)
“Iskoristili smo ovu zelenu površinu od dva hektara, između saobraćajnica, da zasadimo sadnicama voća sa namjerom da pokažemo, kako stručnjacima tako i građanima, da ovako možemo urediti 1.000 hektara vodozaštitne zone. Namjera je da svaki metar bude park i da se vidi da je ljdska ruka nešto uradila. Ne smijemo dopustiti da to bude neuređena i zapuštena površina puna smeća. U narednom periodu u vodozaštitnoj zoni planiramo posaditi 20.000 sadnica voćki.”, saopštio je Sanaid Memić, načelnik opštine Ilidža.

Dio od 6.000 sadnica će biti poklonjen školama i drugim ustanovama, kao i određenom broju građana sa područja općine Ilidža da ih zasade na svojim slobodnim površinama.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *