Sloboda medija u BiH – 2009

sloboda medijaU sklopu programa povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija Mediacentar Sarajevo i Udruženje BH Novinari organiziraju javnu debatu pod nazivom “Sloboda medija u BiH – 2009”.

Javna debata će biti održana u utorak 5. maja 2009. godine 19:30h u prostoru Mediacentra Sarajevo.

Govoriće se o tome šta danas predstavlja najveću prijetnju slobodi medija u BiH? Ko su ključni akteri ugrožavanja medijskih sloboda? Kako ojačati slobodu medija u BiH? U debati učestvuju – Vildana Selimbegović, urednica lista ‘Oslobođenje’; Kenan Ćerimagić, direktor vijesti na NTV Hayat; Damir Kaletović, novinar političkog magazina ‘60 minuta’. Moderator debate je Boro Kontić, direktor Mediacentra Sarajevo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Sloboda medija u BiH – 2009”

 1. Poštovane kolege,
  Danas je svjetski dan slobode medija pa u tom slobodnom, bar danas smislu, vam se obraćam povodom vašeg okruglog stola 05.05.2009.godine, na temu sloboda medija u BiH.
  Iz liste učesnika,upućenima je sve jasno, kakav je to okrugli sto i šta će biti zakljčci? Ne bih želio puno komentarisati, samo ću reći da je to okrugli sto sastavljen od učesnika iz Entiteta FBiH ili okupatorske politike , nametnute unitarističke i centralističke BiH. Kao kompetentna osoba iz oblasti medija ću reći (odbranio sam magistarsku tezu iz oblasti medija na ECPD Univerzitetu UN )povodom naslova teme da slobodu u BiH imaju FBiH i Bošnjaci a Hrišćani od Bošnjaka i Bosanaca nemaju. Imam pravne argumente, ali koga u BiH briga za pravo i pravdu?
  Ako želite da obe moje tvrdnje bar Vi opovrgnete, onda stavite na dnevni red Satanizaciju ili Etnocid nad medijima i kulturom jednog naroda u BiH, od strane nelegitimnog Kemala Huseinovića i RAK-a. Satanizovao je VIKOM TV i izvršio Etnocid nad srpskom muzičkom, filmskom, TV kulturom i istorijom. Zamislite razlog, zbog emitovanja narodne srpske muzike i spota.
  S poštovanjem
  i velikim komšinskim pozdravom
  iz Republike Srpske.
  mr sci. Vinko Perić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *