Slučaj Gaši i ostali: Izvedeni svi dokazi optužbe i odbrane

Muhamedali GašiDokazni postupak tužilaštva i odbrane je završen, ali je predsjedavajuća Vijeća najavila da će po rješenju Suda na sljedećem ročištu zakazanom za 5. maj biti izvedeno još dokaza.

Odbrana Muhameda Alija Gašija i ostalih je pribavila potvrdu Okružnog suda u Šapcu u kojoj se navodi da je Uglješa Ugo Aranitović bio u pritvoru od novembra 2006. do januara prošle godine.

Zato, kako tvrdi odbrana, nije mogao u julu 2007. godine razgovarati sa Emirom Poljakom o Gašijevoj ulozi u ubistvu Ramiza Delalića Ćele. Odbrana smatra da je pribavljanjem ovog dokaza, Emir Poljak do kraja diskreditiran. Tužilac Oleg Čavka prigovorio je na zakonitost pribavljanja ovog dokaza te ponovio tezu sa prošlog ročišta.

Dokazni postupak tužilaštva i odbrane je završen, ali je predsjedavajuća Vijeća najavila da će po rješenju Suda na sljedećem ročištu zakazanom za 5. maj biti izvedeno još dokaza.

Između ostalog, zatraženo je da se utvrdi iznos novca koji je zakupac CM Market uplatio na ime Muhameda Alija Gašija od juna prošle godine do dana vještačenja.

Zakupljeni prostor bespravno je izgrađen na mjestu porušenih garaža i šupa u Šenoinoj ulici. Prema procjeni predsjedavajuće Vijeća, presuda u ovom slučaju mogla bi se očekivati krajem juna.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *