Službe se spremaju za zimsku sezonu

U januaru i februaru 2013. godine očekuju nas veoma niske temperatute i obilne sniježne padavine

Civilna zaštita Kantona Sarajevo

Povodom predstojeće zimske sezone održana je sjednica Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, na kojoj je analiziran stepen pripremljenosti kantonalnih javnih komunalnih preduzeća i službi civilne zaštite u Kantonu Sarajevo. Prema meteorološkim najavama, u januaru i februaru 2013. godine očekuju nas veoma niske temperatute i obilne sniježne padavine.

Cilj je da Kantonalni štab civilne zaštite bude organizaciono i materijalno-tehnički spreman za ovaj period, kao i da u kroz bolju koordinaciju sa opštinskim štabovima civilne zaštite pripremi operativne planove za djelovanje u slučaju proglašenja stanja prirodne nesreće.

Kantonalni štab civilne zaštite će do zvaničnog početka zimske sezone, 15. novembra 2012. godine, provesti i okončati procedure vezane za dodatnu nabavku potrebnog broja lopata, odijela, čizama, vreća i druge neophodne opreme.

Novi sastanak Kantonalnog štaba će biti održan 15. novembra 2012. godine, kada će se zvanično prezentirati informacije prikupljene od općinskih štabova cilivilne zaštite o stanju njihove pripremljenosti, kao i o osposobljenosti javnih preduzeća čija je nadležnost čišćenje i održavanje cesta za predstojeću zimsku sezonu.

Posebna pažnja će biti posvećena pripremama i organizaciji stanara u objektima kolektivnog stanovanja za aktivnosti u predstojećoj zimskoj sezoni, zbog čega će se održati i sastanci sa upraviteljima zgrada.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *