Spajanje Radićeve i Obale Maka Dizdara na proljeće

Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo (originalno Evangelistička crkva)

Izgradnja mosta koji će povezivati Radićevu ulicu i Akademiju likovnih umjetnosti, prema najnovijim planovima, počeće u ovoj godini, kažu u opštini Centar. Početak izgradnje ovog mosta posljednji put najavljivan je za maj prošle godine.

“Projekat dobro napreduje, ne baš onom dinamikom kakvu smo očekivali ali bitno je da napreduje. Prošle godine proveli smo tender za izbor najboljeg izvođača na kojem smo i izabrali izvođače koji će graditi most, ali je drugi izvođač uložio žalbu i projekat je privremeno stao.”, kazala je Alma Sadović, pomoćnik općinskog načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove.

Agencija za žalbe o javnim nabavkama će u narednih nekoliko dana konačno odrediti izvođača gradnje mosta: “Zbog te žalbe ne možemo reći o kojim izvođačima se radi, ali samo je pitanje dana kada će i to biti određeno. Naravno, čeka se i povoljnije vrijeme, nekad u proljeće, da se krene s izgradnjom.“, rekla je Sadovićeva.

Ideja o gradnji mosta koji će povezivati Radićevu ulicu i Likovnu akademiju i povezivanju dvije obale Miljacke kojim bi bilo napravljeno šetalište sa kulturnim i urbanim sadržajem stara je petnaestak godina. Prema idejnom rješenju, koje su uradili studenti Likovne akademije, most bi trebalo da bude izgrađen od čelične konstrukcije sa betonskim šipovima, modernim materijalom od drveta i ogradom od stakla.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *