Španci donirali sportsku opremu plivačima GKVS Sarajevo

Donatori iz španskog kontingenta EUFOR-a i članovi GKVS Sarajevo (Sarajevo, juli 2010)Nakon odlične sezone mladih plivača GKVS Sarajevo, španski kontigent EUFOR-a je odlučio donirati sportsku opremu za 50 plivača ovog mladog sarajevskog kluba za sportove na vodi.

Klub je prepoznat, ne samo po uspjeju u takmičenjima, nego i kao klub koji je socijalno i društveno odgovoran prema svim građanima Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Tokom organizacije svog prvog plivačkog mitinga, “Swim Olympic Sarajevo 2010â”, klub je u saradnji sa bazenom Otoka uspio da sakupi preko 1.600 KM za organizaciju škole plivanja za djecu sa Dawn sindromom.

GKVS Sarajevo prihvata svu djecu iz Grada i okoline, a ima i posebne uslove za djecu čiji roditelji imaju niži socijalni status.

Podsjetimo, kadeti GKVS Sarajevo su osvojili 1. mjesto na posljednjem državnom prvenstvu BiH i ova donacija je sigurno dodatno motivirala djecu da plivaju još bolje.

“Smatramo da nam je ovo satisfakcija i podstrek za daljnji rad, a španskom kontigentu se i ovim putem još jednom zahvaljujemo. Nadamo se da ćemo ostati u kontaktu sa njima, jer odlaze već u jesen 2010”, rekao je Janko Gojković, predsjednik Uprave kluba i trostruki olimpijac Bosne i Hercegovine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u NekategorisanoOznačeno

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *