Split u Kriterionu

U sarajevskom Art kinu Kriterion će 16. aprila 2014. godine od 20 sati biti premijerno prikazan modni film ‘Split’, Milana Senića u režiji Zinke Bejtić.

Split (Kriterion)
Split (Kriterion)

Modni film SPLIT interpretira i vizuelno ukazuje na dva dijela cjeline, pozitivni, negativni, svijetli, tamni, prošlost i budućnost. Na apstraktan način predstavlja dva modela koji interpretiraju zvuk kroz uigrane, mehaničke pokrete. Film promoviše serijal košulja modnog dizajnera Milana Senića čiji stil karakteriše jednostavnost, kontrast i geometrijska forma.

Režija i montaža: Zinka Bejtić
Direktor fotografije: Emir Klepo
Sound Design: Belma Zvizdić
Modeli: Bojan Popić, Vladan Gavrić
Hair styling: Eldin Nuhić (Studio EN)
Make up: Vesna Husić
Fotograf: Almin Zrno
Make up: Maja Talović
Modeli: Bojan Popić, Vladan Gavrić
Dizajn plakata: Enisa Bravo

Milan Senić
Milan Senić

Milan Senić je rođen u Sarajevu 1981. godine. Studirao je psihologiju na Filozofskom fakuletetu u Sarajevu, diplomirao na Visokoj školi novinarstava Media Plan. Član je Udruženja likovnih primjenjenih umjetnosti Bosne i Hercegovine (ULUPBIH). Svoju prvu kolekciju je prezentirao kroz samostalnu reviju realizovanu u augustu 1999. godine. Učestvovao je na Sarajevo Fashion Weeku 2001. – 2003.godine, u selekciji Mladi dizajneri. Svoj kretivni razvoj nastavlja kroz različite angažmane poput učešća na konkursima za dizajere, modnim događajima i projektima, radeći styling i kostimografiju za promotivne kampanje i video-spotove, pisanje tekstova o modi za magazin Urban Bug… U posljednje vrijeme svoj rad prezentira kroz fotografiju, video  i putem showroom-ova i izložbi grupnog i individalnog karaktera u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Portugalu, Sjedinjenim Američkim Državama i Bosni i Hercegovini.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *