Sportom protiv nasilja: Sjećanje na Denisa Mrnjavca

Denis Mrnjavac (1991-2008)Sportom protiv nasilja – sjećanje na Denisa Mrnjavca, naziv je kulturno-sportske manifestacije koja počinje danas i trajat će do 29. aprila 2010. godine.

Manifestacija počinje košarkaškim turnirom za dječake-kadete, a održat će se takmičenja mladih i u šahu, malom nogometu, biciklizmu i karateu.

Cilj je istaknuti kroz sport mogućnost druženja mladih bez nasilja. Najveću pažnju trebala bi privući biciklistička utrka sprint, koja će biti održana 18. aprila, kazao je sekretar Organizacionog odbora ove manifestacije Goran čekić.

Ideja o održavanju manifestacije nastala je prrošle godine, jer smo, poručili su organizatori, smatrali da je smrt Denisa Mrnjavca jedna od najvećih tragedija i sramota Sarajeva.

Manifestaciju podržava Festival MESS i predložio je dva projekta koja će građani Sarajeva imati priliku pogledati: predstave “Ružno pače”, u izvesti EastWest centar i “Udarac”, zasnovanu na istinitom događaju koji je potresao Njemačku, u izvedbi Play drama iz Splita. Organizatori manifestacije su Karate klub Olimp i Omladinski šahovski klub Centar Sarajevo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *