Sportski teren na Bentbaši dobija krov

Rok za završetak radova je prolongiran, pa će Sarajlije i njihovi gosti u novim sportskim terenima na Bentbaši moći uživati tek od polovine augusta.

Postavljanje metalne konstrukcije na sportski teren na Bentbaši (Sarajevo, 10. juli 2013)
Postavljanje metalne konstrukcije na sportski teren na Bentbaši (Sarajevo, 10. juli 2013)

U toku je postavljanje metalne konstrukcije za natkriveni sportski teren za mali nogomet na Bentbaši. Do sada je postavljeno oko 70% metalne konstrukcije koja se trenutno učvršćava radi stabilnosti, prije nego što bude postavljena kompletna. Na metalnu konstrukciju će biti postavljena tenda.

Tek na kraju svih radova i kada sva mehanizacija bude uklonjena sa terena pristupiće se postavljanju trave. Nestabilno vrijeme i česte kišne padavine ometaju radove, tako da je rok za završetak prolongiran, pa će Sarajlije i njihovi gosti u novim sportskim terenima na Bentbaši moći uživati tek od polovine augusta.

Podsjećamo, na Bentbaši je u toku gradnja jednog otvorenog i jednog natkrivenog sportskog terena za mali nogomet, s umjetnom travom, dimenzija 40x20m. Jedan teren će biti ispod montažnog balona, tako da će se moći koristiti u svim vremenskim prilikama, dok će drugi biti otvoren i pogodan za korištenje tokom ljetnih mjeseci.

Vezano: U julu novi sportski tereni na Bentbaši

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.