Sretni smo da igramo u slovenskom filmu

U Ljubljani je povodom početka snimanja igranog filma „Shangai Gypsy“ predstavljena ekipa filma slovenskog reditelja Marka Naberšnika.

Senad Bašić i Emir Hadžihafizović

Na predstavljanju su uz reditelja bili i producent Franci Zajc iz kuće „Arsmedia“, makedonski glumac Visar Vishka, njemačka glumica turskog porijekla Asli Bayram te bh. glumci Emir Hadžihafizbegović i Senad Bašić.

Govoreći o izboru glumaca, reditelj Marko Naberšnik istakao je posebnu zahvalnost kasting-agenciji „Zona“ iz Sarajeva i Anili Gajević posredstvom koje su uloge u ovom filmu, osim glumaca koji su bili na press-konferenciji, dobili i bh. glumci Saša Petrović, Jasna Diklić i Miodrag Miki Trifunov te hrvatski glumac Goran Navojec.

Iznimno posjećena press-konferencija protekla je u opuštenoj atmosferi kojoj su doprinijeli Senad Bašić koji je govorio replike iz filma na romskom jeziku te Emir Hadžihafizbegović koji se prisjetio svoje prve profesionalne uloge 1986. godine koju je ostvario upravo u projektu ljubljanske „Arsmedie“ kada je potpisao i prvi filmski ugovor.

Jasna Diklić

Film „Shangai Gypsy“ je romska ljubavna i porodična priča koja se dešava u bivšoj Jugoslaviji. Glavnu ulogu tumači Visar Vishka, kojeg zastupa sarajevska agencija „Zona“.

„Sretni smo da u slovenskom filmu, uz Visara Vishku, Asli Bayram i Gorana Navojca, sve ostale velike uloge tumače upravo bh. glumci. Sigurna sam da će reditelj Marko Naberšnik biti veoma zadovoljan s obzirom da je riječ o vrhunskim glumcima koji su poznati i priznati ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u cijeloj regiji. Njihov angažman u ovom filmu je uspjeh i cjelokupnog bh. glumišta“, istakla je Anila Gajević, direktorica kasting-agencije „Zona“.

O filmu „Shangai Gypsy“, čije će snimanje filma početi 1. jula u studiju „Viba“ u Ljubljani, a nastavit će se narednih mjesec i pol u Murskoj Soboti, govorio je i autor romana na osnovu kojeg je Marko Naberšnik napisao scenarij, Feri Lainšček čije je drugo izdanje knjige također predstavljeno.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *