Šta ostaje, Clarisse Thieme

Šta ostaje, Clarisse ThiemeBosanskohercegovačka premijera dokumentarnog filma “Šta ostaje” rediteljice Clarisse Thieme, će biti održana u petak, 9. aprila 2010. godine od 19 sati.

Premijera se održava u sklopu programa MESS, Modul Memorije 2010. Projekciji će prisustvovati i rediteljica sa kojom će se nakon filma održati razgovor.

“Šta ostaje” je dokumentarni film o praznim prostorima napuštenim uslijed ratnih razaranja. Film čine dugi statični i široki kadrovi mjesta i pejsaža današnje Bosne i Hercegovine. Obična banalnost i ljepota prikazanih mjesta dodatno naglašavaju činjenicu da su tokom rata 1992. – 1995. godine na ovim mjestima počinjeni brojni zločini.

Svjetska premijera filma održana je u okviru Berlinskog film festivala 2010, u programu Formu Expanded. Pored toga, prikazan je na festivalima Diagonale 2010 u Gratzu i Marathon Dok u Copenhagenu, a u narednom periodu gostuje na festivalu u Cameroonu i NGBK izložbi u Berlinu.

Pored filma “Šta ostaje” (30 min) bit će prikazan i film holandske rediteljice Marjoleine Boonstra “Sa nule” (10 min.), a zainteresirani će imati priliku razgovarati poslije projekcije i sa rediteljicama filmova.

Filmski program Modul memorije 2010 zajedno organiziraju Festival MESS i festival Pravo ljudski.

Vrijeme: 9. april 2010 19h
Mjesto: Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti MAK, Sime Milutinovića, Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *