Stabilizacija dotoka gasa

prirodni gasGrađani Sarajeva će od sutra imati stabilan dotok gasa u gasnim instalacijama, zaključak je sastanka koji je, na inicijativu premijera Kantona Sarajevo Besima Mehmedića, održan danas sa direktorima „Toplana”, „Sarajevogasa” i „BH GAS-a” Suadom Zeljkovićem, Salihom Selmanovićem i Almirom Bećarevićem, te ministrom finansija KS Muhamedom Kozadrom, a radi rješavanja problema nastalih zbog smanjenja isporuke gasa Kantonu Sarajevo.

Dogovoreno je da se aktiviraju finansijska sredstva u iznosu od 3.988.000,00 KM i uplate „BH GAS-u”. Ovaj iznos će se jednim dijelom obezbijediti sa pozicije Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS, i to 2.988.000,00 KM koje će biti uplaćene „Toplanama” putem Ministarstva finansija KS, jer je toliko u ovom trenutku maksimalno moguće izdvojiti prema Odluci o privremenom finansiranju KS. Pomenuta sredstva će „Toplane” transferirati prema „Sarajevogasu”, a oni dalje prema „BH GAS-u”. Preostala sredstva u iznosu od 1.000.000,00 KM osigurat će „Toplane” sa 300.000,00 KM , te „Sarajevogas” sa 700.000,00 KM.

Na ovaj način zatvorit će se finansijska konstrukcija potrebna za normalizaciju dotoka gasa prema krajnjim potrošačima do kraja sezone grijanja.

I ovaj put upućen je apel krajnjim potrošačima da redovno izmiruju svoje račune za grijanje i potrošeni gas, jer će se od danas, a prema riječima direktora „Sarajevogasa” Saliha Selmanovića, gas u instalacije puštati samo potrošačima koji nemaju dugovanja iz prethodnog perioda.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *