Što je dosta, dosta je!

vodomjer“Što je dosta, dosta je!”, riječi su Samira Imširevića iz Ulice Braće Begić na Koševskom Brdu.

Imšireviće je komentarisao konstantno povećanje računa za vodu koje dobija, a posljednji je iznosio 73,20 KM i to za pet članova domaćinstva. To je, jasno, platio, jer je morao, ali ga čudi kako se u vrlo kratkom periodu račun povećao za punih 40 KM.

“Do prije samo dva mjeseca plaćao sam 30 KM, naredni mjesec račun je iznosio 50 KM, da bi sve kulminiralo posljednjim računom, uvećanim za 20 KM. Bojim se da ću sljedeći mjesec morati platiti 90 KM. U zgradi je jedanaest stanova i jedan vodomjer. Ranije se plaćalo paušalno. Ljudi koji imaju više članova prijavljivali su samo jednog, a ja pošten i prijavim svih pet, među njima i majku koja je prijavljena i u Goraždu. Sad izgleda plaćam i za sebe i za druge”, objašnjava Samir.

Zvao je i KJKP Vodovod i kanalizacija, ali sa jednim prijedlogom. Ne čini se loš, ali je odbijen.

“Htio sam da platim uvođenje vodomjera za svih jedanaest stanova. Koštalo bi me tri-četiri hiljade, al’ bi se bar znalo koliko ko vode potroši. Iz Vodovoda su to odbili jer se svi stanari moraju potpisati. Oni to, naravno, ne žele upravo zato što ima domaćinstava u kojima živi više članova, a prijavljen je samo jedan”, tvrdi Imširević.

Nije mu jasno zašto su iz ovog komunalnog preduzeća govorili o uvođenju vodomjera u svaki stan tek onda kada se budu ugrađivali kalorimetri, što su aparati za mjerenje potrošnje toplotne energije. Nikom ništa nije jasno ali dok se kalorimetri uvedu, a potom mjerači za potrošnju vode, mogle bi proći godine a Samir neće i ne može čekati.

oslobođenje / sarajevo.co.ba

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *