Studentske karte u svim sredstvima javnog prijevoza

Gradski prevoz, CentrotransPreduzeće Centrotrans-Eurolines danas se oglasilo saopćenjem za javnost, kako ističu iz te kompanije, zbog pojave nezakonitog oduzimanja njihovih godišnjih studentskih karata od zaposlenika GRAS-a.

U saopćenju Centrotrans-Eurolines obavještava javnost da je Odlukom o subvencioniranju i participaciji troškova prijevoza za redovne i vanredne samofinansirajuće studente u Kantonu Sarajevo za 2010. godinu u članu dva regulirano da studenti s godišnjom kartom imaju pravo na neograničen broj vožnji u svim sredstvima javnog gradskog prijevoza na području Kantona Sarajevo, što u praksi znači i u autobusima Centrotransa i GRAS-a.

“Ministar prometa i komunikacija Kantona Sarajevo, u vezi s kršenjem odredbi ove odluke, uputio je pismeno upozorenje Upravi GRAS-a . Inspekcija drumskog saobraćaja je izvršila kontrolu u vezi s poštivanjem provođenja odluke i svojim aktom donijela rješenje kojim se naređuje da GRAS poštuje godišnje karte za studente izdate od prijevoznika Centrotrans-Eurolines i da iste ne mogu oduzimati radnici kontrole GRAS-a”, kaže se u saopćenju Centrotrans Eurolinesa.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *