Štuke najavljuju album za oktobar 2010

Dino ŠaranFrontmen Dino Šaran, pred dolazak njegovog benda na prvi koncert u Srbiji 10. aprila u Domu omladine Beograda, otkriva da će se treći album Letu štuka najverovatnije pojaviti u oktobru 2010. godine, i da na njemu treba očekivati pjesmu “Minute”.

“Biće puno initimniji od dva prethodna albuma. Imam već neke pjesme. Dvije i po godine pauze između albuma je optimalno za današnje uslove, s obzirom da je diskografija slaba u svijetu, da je internet napravio svoje i nikome se ne isplati da radi album svake godine, osim možda Radiohead-u”, kaže Šaran.

Na trećem albumu benda, trebalo bi da se pojavi i nova verzija “Minute”, nedavno kao poseban spot objavljene pjesme rađene posebno za film BiH režisera Namika Kabila “Čuvari noći” (2008).

“Mislim da ćemo je snimiti za slijedeći album u drugom aranžmanu, kao pjesmu koja otvara ili zatvara album, vidjećemo. Ta pjesma govori o stanju duha poslije rata, o stanju duše i ožiljcima, bez nacionalnih i političkih konotacija. Čovjek sam sa sobom, jedan na jedan”, kaže Dino.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *