Stvaranje valova za pozitivnu akciju

Šetnja za život 2010Dok pjesma ide, baci kamenčić u vodu, nastaće samo mali pljusak i kamenčić nestane, ali, pojaviće se pedesetak valova koji se šire od centra sve dalje i dalje do mora i ne možemo reći gdje će se zaustaviti.

Šetnja za život je počela kao bacanje kamenčića, ali valovi idu dalje već treću godinu, Šetnja za život je postigla značajna dostignuća koji imaju pozitivan uticaj na zajednicu. Nabavljena je oprema kojom se spašavaju životi koja pomažu pri ranom otkrivanju bolesti i dijagnoze. Povećana je svijest o ovoj smrtonosnoj bolesti i žene u dalekim i ruralnim područjima su upoznate sa tim. Također je obezbijeđena obuka i nastavljena edukacija doktora koji će biti kompetentniji u liječenju raka dojke.

Jedna šetnja, ali se sredstva sakupljaju za 3 grada: Sarajevo, Mostar i Banja Luku. Sredstva prikupljena Šetnjom za život u Sarajevu idu za plaćanje punog iznosa mamotoma-uređaja za biopsiju koji je već instaliran u Bolnici Koševo. Sredstva sakupljena u Mostaru biće upotrebljena za nastavak rada obrazovnih radionica u organizaciji Novi Pogled, grupe preživjelih rak dojke, a sredstva sakupljena u Banja Luci idu za nastavak edukacije medicinskog osoblja na Evropskom institutu u Milanu. Šetnja za život je takođe utrla put drugim grupama kako da se aktivno uključe i jedinstveno bore za svoj cilj.

Ovogodišnja Šetnja za život, u suorganizaciji sa Fondacijom Ruke i srca koja pomažu, održava se u nedjelju, 11. aprila 2010. godine isped BBI centra. Registracija počinje u 10:00 sati.

Postaje sve bolje i bolje! Sportski savez Kantona Sarajevo, koji organizira sport za sve, â”Vivicittaâ” je ušao u kolaborativno partnerstvo sa Šetnjom za život. Utrke â”Vivicitta se održavaju u 80 zemalja pod pokroviteljstvom italijanske organizacije Unione Italiana Sport per Tutti. Profesionalni trkači trče 12 km, dok rekreacioni trkači trče 4km. Dana 11. aprila imaćemo dva događaja u isto vrijeme, ŠETNJU ZA ŽIVOT 2010 I Vivicitta utrku. U isto vrijeme biće to šetnja i trčanje za rekreaciju i zdravlje, kojom će se povećati svijest i osigurati potrebna stedstva za vrijednu stvar.

Registracija za Šetnju za život je 10 KM , a zauzvrat se dobije majica Šetnje za život ili roza kapa. Vivicitta trkači će zauzvrat dobiti roza traku koju je pripremio Novi Pogled, preživjeli rak dojke iz Mostara.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *