Suljagić ne podnosi ostavku

Povodom špekulacija o ostavci ministra obrazovanja i nauke KS Emira Suljagića i povlačenju Instrukcije Ministarstva, ministar se kratkom izjavom obratio javnosti.

Emir Suljagić
Emir Suljagić
“Laž je da podnosim ostavku i da nemam podršku Socijaldemokratske partije BiH. Instrukcija školama kojom predmet Vjeronauka ne ulazi u opšti prosjek učenika ostaje na snazi.”

Saopštenje Vlade Kantona Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo afirmira pravo na slobodu vjere i slobodu od vjere. Takođe, afirmiramo pravo roditelja da njihova djeca pohađaju časove vjeronauke, po njihovom izboru. Osim navedenog, ponavljamo da nikada nije postojao plan ili namjera da se ukine predmet „Vjeronauk“, te da su sve odluke i instrukcije koje je Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo donijelo u skladu i duhu zakona Kantona Sarajevo i BiH, te su donesene kako bi se uveo red i ukinula dugogodišnja neuređenost u ovoj oblasti.

Ističemo, takođe, da je Vlada Kantona Sarajevo vlada svih građanki i građana, nikako pojedinaca ili određenih grupa, te sve stanovnike Kantona Sarajevo uvjeravamo da vjerske slobode nisu i neće biti upitne.

Vlada Kantona Sarajevo ne prihvata i osuđuje neumjesne izjave kojima se vrijeđa ličnost ministra obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo dr. Emira Suljagića, čiji dignitet i moralni lik ne može i ne smije biti predmet dnevnopolitičkih i populističkih izjava.

Sva rješenja trebaju se zasnivati na jednakopravnosti svih građana pred zakonom, a protiv diskriminiranja, koristeći evropsku demokratsku praksu i važeće konvencije i pravna rješenja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *