Suljagićevim stazama evolucije

Upoznat sam s impresivnim radom i doprinosom dosadašnjeg ministra obrazovanja, nauke i mladih Emira Suljagića i za mene će biti dodatni izazov nastaviti gdje je ministar Suljagić stao

Fahrudin Oručević
Fahrudin Oručević
Redovni profesor na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, i predavač na Sarajevo School of Science and Technology, Fahrudin Oručević, na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevu je imenovan za novog ministra
ministar obrazovanja, nauke i mladih KS.

Podršku Oručeviću dalo je 26 zastupnika, prethodno razriješivši dužnosti dosadašnjeg ministra Emira Suljagića, koji nakon brutalnih prijetnji podnio ostavku.

“Upoznat sam s impresivnim radom i doprinosom dosadašnjeg ministra obrazovanja, nauke i mladih Emira Suljagića i za mene će biti dodatni izazov nastaviti gdje je ministar Suljagić stao.”, izjavio je novoimenovani kantonalni ministar.

Oručević podsjeća da je upravo obrazovanje jedno od stožera potpisnica Platforme, koja je kao takva dobila povjerenje građana, te je svjestan značaja i važnosti obrazovanja za građanstvo, kanton i državu najavio da će na tom fonu i nastaviti raditi.

“Za sebe mislim da sam čovjek od kontinuiteta te da ću nastaviti tamo gdje je stao kolega Suljagoć, a posebno što se radi o obrazovanju koje je veoma važan segment društva”, kaže Oručević.

Područja naučnog interesa Fahrudin Oručević su informacioni sistemi, kompjuterizacija obrazovnog sistema i zvaničnih institucija, učenje na daljinu i online učenje.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *