Kategorije
Sarajevske novosti

Suspenzija imamu pedofilu

Mustafa CerićRijaset Islamske zajednice u BiH će suspendirati imama Rešada Omerhodžića, nakon presude koju je izrekao Općinski sud u Travniku za krivično djelo bludne radnje nad maloljetnom djevojčicom u Gluhoj Bukovici.

Reis je ponovio da Islamska Zajednica u Bosni i Hercegovini ostaje dosljedna principu “da je svako nevin, dok mu se ne dokaže suprotno”.

“Islamska Zajednica u Bosni i Hercegovini prihvata presudu Općinskog suda u Travniku u vezi sa slučajem imama Omerhodžića, čime pokazujemo dosljednost u poÅ¡tivanju principa vladavine prava. Konsekventno tome, Rijaset će suspendirati imama Omerhodžića do pravosnažnosti presude. Imamski poziv je oduvijek bio častan i privilegovan, ali i velika obaveza i odgovornost. S tim u vezi, želim iskazati žaljenje i suosjećanje, i kao otac i kao reisul-ulema, zbog Bukovačkog slučaja, naglaÅ¡avajući da se ovdje radi o individualnoj odgovornosti. Za nas je imam Omerhodžić nevin dok ne bude donesena pravosnažna presuda.”, izjavio je reisul-ulema Islamske Zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *