Susret prijatelja na Ilidži

Susret prijatelja’ je bio ugođaj za oči i uši, a održana su tri cjelovečerna koncerta.

Nastup KUD Ekrem Mujkić – Ilidža

Kulturno-umjetničko društvo ‘Ekrem Mujkić’ je od 16. do 19. augusta 2013. godine organizovalo treći međunarodni festival folkora ‘Susret prijatelja – Ilidža’. Cilj manifestacije ‘Susret prijatelja’ je promocije tradicionalnih plesova iz zemalja učesnica, te promocija tradicijske kulture Bosne i Hercegovine.

‘Susret prijatelja’ je bio ugođaj za oči i uši, a održana su tri cjelovečerna koncerta. Festival je otvoren koncertom na stadionu Osme osnovne škole ‘Amer Ćenanović’ u Butmiru, a ostala dva koncerta i zatvaranje održani su na ljetnoj pozornici na Ilidži. Jedan od ciljeva festivala je uvrštavanje manifestacije u svjetsku listu festivala pri UNICEF-a.

Ove godine na festivalu su učestvovali ‘Des-Der’ iz Sjevernog Kipra, Arapsko društvo za kulturu ‘Rozana’, BMKD ‘Velenje’ iz Slovenije, te Centar tradicijske kulture ‘Varaždin’ iz Hrvatske. Bosnu i Hercegovinu su osim pored KUD ‘Ekrem Mujkić’ predstavljali KUD ‘Saobraćajac’ iz Sarajeva, KUD ‘Osman Alibašić’ iz Male Brijesnice, KUD ‘Gorica’ iz Zenice i KUD ‘Travnik’ iz Travnika.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *