Sutra Polumaraton u Sarajevu

Polumaraton u Sarajevu
Polumaraton u Sarajevu
U nedjelju, 19. septembra 2010. godine, u organizaciji udruženja “Marathon” Sarajevo održat će se 4. Intesa Sanpaolo Olimpija Polumaraton Sarajevo 2010, najveći događaj međunarodnog karaktera u Sarajevu u 2010. godini.

Ovom prilikom Sarajevo će posjetiti nekoliko stotina gostiju, a u samoj trci učestvovat će rekordan broj od preko 400 trkača iz više od 25 zemalja.

Nagradni fond za pet najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji je 2200€, gdje najbrže očekuje nagrada od po 400 eura.

Start trke je u 9 sati ispred dvorane “Zetra”, a trkači će proći 21,1 km dugom rutom od Zetre, Alipašinom ulicom do Skenderije, Obalom Kulina bana do Vijećnice, te ulicama Mula Mustafe Bašeskije i Titova, preko ulice Vrbanja do kraja Vilsonovog šetališta.

Takmičari će istu rutu proći u povratku do cilja, koji je također ispred “Zetre”.

Za potrebe održavanja ovog najmasovnijeg sportskog događaja u glavnom gradu naše zemlje u vrijeme održavanja trke saobraćaj će biti potpuno obustavljen (9h – 11h) na glavnim saobraćajnicama.

Cilj ovog događaja, kojim će se obilježiti i Svjetski dan automobila, jeste razvijanje ekološke svijesti, te spoj sporta i turizma u svrhu unaprjeđenja imidža grada Sarajeva i zemlje sa pozitivnim utjecajem i na ekonomiju.

Pored ekonomskih, ekoloških i zdravstveno-sportskih pozitivnih uticaja ove trke, ove godine je pojačana i njegova humanitarna dimenzija. Ostvarena zarada će biti uručena Centru za kreativno odrastanje, jer obrazovanje djece u BiH zaslužuje podršku svih nas.

Generalni sponzori Polumaratona su Intesa Sanpaolo banka i Coca Cola Hellenic BiH, dok svoju podršku organizaciji od samog početka daje i Grad Sarajevo kao i Kanton Sarajevo, Općina Centar, kompanije Interex, Pliva, Cisco, Toyota, Ecoton BBI centar i Lafuma.

Kao organizatoru brojnih sportskih događaja, kao što su “Trkom u Evropu”, “Trčimo u planine”, te sarajevskog polumaratona, dugoročni cilj Udruženja “Marathon” Sarajevo je da Sarajevo postane dio prestižne porodice gradova organizatora utrke maratona (42,2 km), kao što je to već slučaj sa svim gradovima regiona, poručuju iz ovog udruženja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *