Sutra sjednica Fonda za zaštitu okoliša

Vodopad Skakavac, Sarajevo, BiHSjednica Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša najavljena je za ponedjeljak u Sarajevu.

Osim svih članova Upravnog odbora, na čelu s novoimenovanim predsjednikom Perom Golužom i direktorom Safetom Harbinjom, učesnici sjednice bit će predstavnici Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Na dnevnom redu će biti program rada Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH za 2010. godinu te finansijski plan.

Izvještaji o radu vršioca dužnosti direktora Fonda i Upravnog odbora za 2009. godinu te finansijski izvještaj također su u najavi dnevnog reda.

Nakon što je imenovanjem članova Upravnog odbora u Vladi Federacije okončana duga procedura stavljanja u puni kapacitet Fonda za zaštitu okoliša, konačno je uspostavljen stalan i stabilan izvor sredstava za finansiranje programa, projekata i sličnih aktivnosti u području zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Time je započeo i vrlo obiman i odgovoran posao vezan za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, posebno u području gospodarenja otpadom i korištenja obnovljivih izvora energije, saopćeno je iz kanbineta resornog federalnog ministra Nevenka Hercega.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *