Svjetski marš za mir i nenasilje stigao u Sarajevo!

“Svjetski marš za mir i nenasilje” koji je krenuo sa Novog Zelanda 2. oktobra danas, 3. novembra 2009. godine je stigao i u Sarajevo.

učesnici Svjetskog marša za mir i nenasilju u Domu mladih

Učesnike marša su u Domu Mladih oko 17 sati dočekali gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen i Željko Knez, savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Glasnogovornik “Svjetskog marša za mir i nenasilje”, Giorgio Schultze je izrazio zadovoljstvo boravkom u Sarajevu i sa prisutnima podjelio informacije o dosadašnjem iskustvu učesnika marša kao i njihovim ciljevima podizanja svjesti o opasnosti eskalacije ratova i nasilja u svijetu.

Program je započeo performansom “United”, AltTeatra iz Sarajeva, a nastavljen projekcijom dokumentarnog filma “Tragovi”, Centra za nenasilnu akciju. Nakon filmske projekcije nastupili su mladih bosanskohercegovački talenti Edin Talović i Ornela Veladžić, nakon čega je upriličen koncert benda “Sopot” iz Banja Luke.

Simbolični čin marša će se desiti 4. novembra 2009. godine od 11 sati krenuti od Sebilja, a završiti na platou Skenderija. Od 14 sati će, u prostorima Gradske uprave, biti upriličen okrugli sto, sa učesnicima marša i nevladinim organizacijama, tokom kojeg će se donijeti deklaracija vezana za promociju mira i nenasilja, a koja će biti pročitana kada učesnici marša stignu u Ženevu.

Svi zainteresovani građani se mogu priključiti aktivnostima povodom prolaska “Svjetskog marša za mir i nenasilje”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *