Takmičenje za najbolju fotografiju povodom Dana planete Zemlje

Takmičenje za najbolju fotografiju povodom Dana planete ZemljeMisija OSCE-a u Bosni i Hercegovini danas objavljuje početak takmičenja za najbolju fotografiju na temu Zaštitimo vode BiH, kojim želi skrenuti pažnju javnosti na izuzetno važno pitanje zaštite voda.

Svi učenici i učenice osnovnih škola imaju pravo učestvovati u ovom takmičenju, koje je otvoreno do 15. aprila, a u cilju obilježavanja 22. aprila, Svjetskog dana planete Zemlje.

Slanjem svojih fotografija, bilo u štampanom (10x15cm) ili u digitalnom formatu (1600×1200 piksela), učenici i učenice trebaju pokazati kako oni vide zaštitu voda u zemlji, sa slikama dobrih ili loših primjera koje pronalaze u svakodnevnom životu.

Vode Bosne i Hercegovine i dalje su izložene iznimnim pritiscima, i svjedoci smo svakodnevnog nepažljivog ponašanja i građana i preduzeća, što dovodi do povećanja stepena zagađenosti voda. Cijena zagađene vode je previsoka. Namjera Misije jeste da dopre, ne samo do najmlađe generacije, već i do šire javnosti, u naglašavanju važnosti očuvanja najdragocjenijeg prirodnog resursa svijeta, a posebno Bosne i Hercegovine.

Autore i autorice prve tri pobjedničke fotografije očekuju prikladne nagrade, koje će im biti uručene 22. aprila – na Svjetski dan planete Zemlje.

Narednih dana, predstavnici Misije distribuirat će svim osnovnim školama promotivne postere o fototakmičenju. Više informacija o fotokonkursu dostupno je na web stranici Misije oscebih.org.

Fotografije možete slati e-mailom na photo.ba@osce.org ili poštom na adresu:
Misija OSCE u BiH
Fra Anđela Zvizdovića 1
71000, Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *