Teatar u Srebrenici

Tokom mjeseca februara tri teatarske predstave i teatarske radionice održat će se u Srebrenici, kao rezultat nastavka uspješne saradnje Festivala MESS i Italijanske kooperacije u okviru Pilot projekta podrške komunikaciji za društveni i kulturni razvoj u Bosni i Hercegovini.

Teatar u Srebrenici

„Svjedok” autora Miodraga Trifunova, Ionescova „Ćelava pjevačica” u režiji Ferida Karajice, te McDonaghov „Usamljeni zapad” u režiji Selme Spahić igrat će se u Kulturnom centru u Srebrenici.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, posebno važan cilj Festivala MESS bio je oživljavanje teatarske scene u drugim bh. gradovima smatrajući kako niti jedan dio naše zemlje ne smije biti zapostavljen kada je u pitanju teatarska umjetnost. „Osnovna ideja Teatra u Srebrenici jeste da se upoznamo i sprijateljimo. U godini kada Festival MESS obilježava svoj 50. rođendan i Srebrenica postaje mjesto zbivanja festivalskih aktivnosti – mjesto gdje se u duhu Festivala MESS kroz teatar slavi različitost kao najljepša karakteristika Planete na kojoj živimo.”, istakao je izvršni producent Festivala MESS, Nihad Kreševljaković.

Govoreći o Pilot projektu podrške komunikaciji za društveni i kulturni razvoj u Bosni i Hercegovini, direktor Italijanske kooperacije, Silvano Tabbo’ objasnio je da je njegov cilj doprinijeti aktivnoj kuturnoj i društvenoj revitalizaciji područja Srebrenice i Bratunca te na indirektan način i ostalih dijelova BiH, putem edukativnih kurseva i podrške kvalitetnim kulturno-društvenim manifestacijama. „Vjerujemo da je za mlade najvažnije da se ovim projektom kroz kulturu promiče dijalog.”, naglasio je gospodin Tabbo’.

Program “Teatra u Srebrenici”
03.02.2010. (Srijeda) u 17h – „Svjedok”Autor: Miodrag Trifunov
10.02.2010. (Srijeda) u 17h – Ionesco: „Ćelava pjevačica”; režija Ferid Karajica
17.02.2010. (Srijeda) u 17h – McDonagha: „Usamljeni zapad”; režija Selma Spahić
Sve predstave igraju se u Kulturnom centru Srebrenica

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *