Teatarfest: Krug

KrugKroz ekletkticni koncertni performans “SIRKEL”, Ane Lan I njegovi muzičari/performeri saradnici, prikazuju 5 etapa ljudske psihe u vezi sa teorijom Jungianske psihoanaliticke tradicije, podvuceno sa čudnim vokalnim harmonijama, akustičnim vezama, I slikama koje su inspirisane renesansnim slikama.

Ciljajuci na uobičajenu podsvijest I stanje unutranje svijesti, performans kroz čudnu prisutnost, pokazuje mentalni izazov I uznemiravajuca pitanja psihološke baze našeg trenutnog razvoja komunikacione tehnologije.

KRUG (SIRKEL)
Ane Lan Theater Group, Klofta, Norveška
Trajanje: 45 minuta
Autor i reditelj: Ane Lan
Igraju: Beata Kretovicova Iden, Rikke Lundgreen, Anne Kathrine Fallmyr, Ane Lan
Muzika: Ane Lan
Scenografija: Odd I. Reierstad
Kostimografija: Ane Lan, Aurora E. Sandlilje

13. TEATARFEST SARAJEVO
Termin: 28. maj @ 21:00h
Mjesto: Teatar Sloga, Sarajevo

>> Pogledajte cijeli program 13. Teatarfesta

ANE LAN je umjetničko ime Eivinda Reierstada, rodjenog 1972. u Oslu. Studirao je na Nacionalnom koledzu umjetnosti i dizajna u Oslu od 1996. do 2002., a prethodno je završio studij etnologije na Univerzitetu u Oslu (1991-1993). Rad videa I performansa, pokrenut od norveškog umjetnika Ane Lan, je baziran na zivim portretima, kratkim performansima koje interpretiraju lokalno I lično stanje prošlosti; unutrašnji život običnog čovjeka koja, izvan proporcije univerzalne dimenzije, stoji na bolnoj rezignaciji. Postavka, alternativni pop, naivno, obično, ili kao kuća za lutke, je samo naizgled ironicno. Kontrast boja pokazuje izvanrednost koju Ane Lan etapira sa značenjem teatralnosti. Njegovi pitomi karakteri stvaraju portrete tišine, izvanrednosti, nekompatibilnosti, ali I političke verdikcije. Nevinost zaludjena melanholijom je namijenjena kao drugo stanje percepcije svijeta.

>> Pogledajte cijeli program 13. Teatarfesta

mapa područja

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *