Teatarfest: Sjedeći na ogradi

13. Teatarfest Sarajevo

Plesni performans “Sjedeći na ogradi” stvara vezu između izvođača i publike. Želeći da bude shvaćena kao društveno okupljanje, dijeli privatne i javne situacije, pokreće senzacije, osjećanja i emocije. “Sjedeći na ogradi” pomućuje rigorozne granice konvencionalnog ali ipak prikazuje nevidljivu ogradu koju svako od nas nosi u sebi.

SJEDEĆI NA OGRADI
Ma´ayan Danoch, Tel Aviv, Izrael
Trajanje: 40 min
Autori: Ma´ayan Danoch i Ivan Mijačević
Plesač: Ma´ayan Danoch

13. TEATARFEST SARAJEVO
Termin: 25. maj @ 19:00h / 21:00h
Mjesto: Teatar Sloga, Sarajevo

>> Pogledajte cijeli program 13. Teatarfesta

MA\'AYAN DANOCH i IVAN MIJAČEVIĆ su slobodni profesionalni umjetnici bez pripadajućeg pozorišta u fizičkom smislu.

MA\'AYAN DANOCH je diplomirala performans i koreografiju na Salzburškoj Eksperimentalnoj Akademiji plesa 2008. godine. Saradjivala je kao izvodjac sa raznim umjetnicima I teoreticarima kao sto su Ivan Mijačević, Zsolt Pálfalusi, Rok Vevar, Sinja Ožbolt, Snježana Premuš, Miha Horvat, Oleg Soulimenko te nastupala sirom Evrope. Njeni posljednji radovi ukljucuju “SJEDECI NA OGRADIâ”, “SVE NE IKAD NESTOâ” (2009) i “NABROJANO CETVEROâ” (2010). Izmedju ostalog Ma\'ayan poducava ples u okviru PTL-a (Plesni teatar Ljubljana), SEAD-a (Salzburska Eksperimentalna Akademija Plesa) i PIM-a (Plesana Komora Maribor).

IVAN MIJAČEVIĆ je rođen 1979. godine u Ptuju, Slovenija bavi se muzikom I plesom. Studirao je muzicku pedagogiju na Univerzitetu Maribor, a koreografiju i performans na Salzburskoj Eksperimentalnoj Akademiji Plesa (SEAD). 2001. Mijačević je dobio prvu nagradu na slovenskom nacionalnom takmicenju mladih plesaca, Plesni Opus 1. 2005. je napravio pokret Transgeneracije 05, festivalski nagradjivani performans, D Tajm Mašin, a dobio je i DanceWeb Europe stipendiju. 2007. je nastupao u Skoro, pobjednik na 8. Platforma mladih koreografa festivalu. 2008. je napisao muziku za performanse Price Tijela 4 – Kreci se kao, koji je dobio nagradu publike na Gibanica 09 festivalu. Od 2007. je poducavao osnos muzika-ples u Sloveniji (Carmina Slovenica, ZPŠM), Austriji (SEAD) I Njemackoj (postdiplomski studij plesa Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main).

>> Pogledajte cijeli program 13. Teatarfesta

mapa područja

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *