Teatarfest: Smrt strašila

Jedinstveno fizičko pozorište Adama Dariusa i Kazimira Kolesnika

Proslavljeni dvojac Adam Darius i Kazimir Kolesnik, obrađuje spektar tema od početno dramatičnog do izvanredno komičnog. Obogaćen sa nevjerovatnim brojem glasova, zvucnih efekata i muzikom, ovaj jedinstveni performans, gledan širom svijeta od Indonezije do Brazila, poznat je kao nezaboravna teatarska “turneja sileâ” (tour de force).

Nastupaju Adam Darius, opisan u ruskoj Wikipediji kao jedan od najboljih umjetnika mimike i Kazimir Kolesnik, dvostruki dobitnik nagrade Noor Al Hussein u Jordanu.

SMRT STRAŠILA
Jedinstveni fizički teatar Adama Dariusa i Kazimira Kolesnika (Helsinki, Finska)
Trajanje: 63 min
Autor: Adam Darius, Kazimit Kolesnik
Reditelj: Adam Darius, Kazimit Kolesnik
Koreografija: Adam Darius, Kazimit Kolesnik
Igraju: Adam Darius, Kazimit Kolesnik

13. TEATARFEST SARAJEVO
Termin: 21. maj @ 21:00h
Mjesto: Teatar Sloga, Sarajevo

>> Pogledajte cijeli program 13. Teatarfesta

ADAM DARIUS, gleddan u preko 80 zemalja, je pokretni umjetnik i svjetski putnik. Takodjer, on je autor 21 predstave i 13 knjiga. U svojim djelima ima autobiografskog, filozofije, novele i pozorišnih lekcija. Radio je, medju ostalim, sa Jean-Louis Barrault, Ingmar Bergman, Placido Domingo i Kate Bush, koju je podučio u oblasti pokreta. Medju brojnim dostignućima, Adam Darius je dobio nagradu Emmy (američke televizije), nagradu Premio Positano Leonide Massine u Italiji, nagradu Noor al Hussein u Jordanu i medalju Luis Manuel Guiterrez iz Venecuele.

KAZIMIR KOLESNIK je išao na turneje od Argentine do Novog Zelanda i od Kube do Malezije. Medju njegovim mnogim koreografskim dostignućima su londonska produkcija Yukio Mishima, koja je kasnije nastupala u Sloveniji, Finskoj i Portugalu i „Zmija u polju”, koja je nastupala u Jordanu. Takodjer, on predaje na fakultetu Lahti Circus School u Finskoj, kao i u Circus Helsinki. Medju njegovim brojnim nagradama su „du Rire” trofeja na Beirut festivalu u Libiji, dva puta nagrada Noor al Hussein u Jordanu i nagrada Shetland Island Dance and Mime.

>> Pogledajte cijeli program 13. Teatarfesta

mapa područja

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Jedan odgovor na “Teatarfest: Smrt strašila”

  1. Lijepo,,za sve sladokusce umijetnosti.Sve pohvale!Imao sam srecu pratit predstavu u Brazilu;Sve pohvale za Meri

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *