TF, KF, Dali, Beograd i još ponešto

U zadnje vrijeme slabo pišem. Vrijeme je definitivno isuviše nepraktično da bi mi dostajalo za sve moje potrebe.

Uglavnom, htjela sam pisati o proteklom 12. Teatarfest-u , koji je ispao, meni lično, zaista kvalitetan, unatoč najmanjem budžetu do sada: kvalitetnih i potpuno različitih predstava iz Slovenije, BiH, Italije, Francuske, Švicarske, Rusije, Bugarske.. Posjećenost izuzetna i jednako uspješno realizirani okrugli stolovi i razgovori nakon predstava.

Mladost ove zemlje kao da se pomalo trza iz letargične poplave ravnodušnosti koja ih je obuzela poput neke rijetke tropske bolesti.

Nakon toga, moji dragi prijatelji i definitivno jedan od najboljih BH b(r)endova “Letu štuke” održali su fenomenalan samostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici kultur. Po reakcijama na site-u, mailovima, hrvatskim medijima, vidim da ih je unatoč cijelovečernjoj svirci publika ostala željna.

Pripreme za, meni lično najdraži festival koji sam ikada radila i čijim djelom namjeravam još dugo biti, teku punom brzinom. 6. Kids Fest samo što nije otvorio svoja vrata hiljadama klinaca iz cijele BiH. Pripremamo veliku šarenu dječiju paradu 12. juna. Parada će krenuti od Sebilja i voditi do Zetre. Očekujemo goste iz Holandije, Francuske, Italije, Argentine, Njemačke…

Mažoretkinje iz Čapljine i male mažoretkinje iz Kiseljaka će povesti ovu paradu sreće, smjeha, i dobrog raspoloženja.

A od 13.06. završno sa 17.06. Zetra će biti centar dječije radosti ovoga djela Evrope.

Svakoga dana od 14h do 16h 30 mnoštvo raznosvrsnih sadržaja i radionica nakon čega će se od 17h moći uživati u najnovijim, kako animiranim tako i igranim ostvarenjima za najmlađe.

A vikend sam iskoristila da “trknem” do Beograda i podjelim lijepe trenutke sa dragim ljudima. Autobus koji putuje cijelu vječnost, upitnog kvaliteta, nije uopće bio prepreka da se u manje od 24h obiđe izložba jednog od najvećih genija, kada je likovna umjetnost u pitanju, Salvadora Dalija, Instituto Cervantes u Knez Mihajlovoj, uživa u palačinci sa gljivama/pečurkama, srbijanskim nes-kafama, pogleda odlična predstava “Terapija” Gorana Markovića, u meni lično jednom od najdražih pozorišta “Atelje 212”, te okonča uz đus-vodku na lijepom plavom Dunavu, na brodiću, uz zvuke gitare.

Idući dan je organizirana posjeta zoološkom vrtu, degustacija odličnih kolača u hotelu “Moskva” i u podnevnim satima povratak dragom Sarajevu.

Ljudi me često pitaju otkud crpim energiju? Pa, vjerovatno iz činjenice da je trošim na najbolje moguće načine. I što je više dajem tamo gdje želim samim tim je više i posjedujem.

Formula djeluje krajnje jadnostavna, ali nije uopće. Nekad je najteže znati šta želimo i šta volimo. Dosta često odemo u pogrešnim pravcima pretenciozno tražeći neke, uslovno rečeno, nedostižne vrhove. A vrh je prevara.

Manje definitivno jeste više, a najteže je biti jednostavan i biti svjestan vrijednosti te iste jednostavnosti.

Uglavnom, vidimo se na Kids Festu!

piše: Alma T.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *