Tiresijina laž na festivalu Kotor art 2010

50 godina MESS-aInternacionalni teatarski festival MESS kao koproducent učestvovuje u pripremama predstave “Tiresijina laž” po tekstu Ljubomira čurkovića, u režiji Slobodana Milatovića.

Predstava će premijerno izvedena na otvaranju festivala Kotor art 30. juna, a Festival će trajati do 15. augusta 2010. godine. Predstava će se naći i na repertoaru Kraljevskog pozorišta Zetski dom iz Cetinja u sezoni 2010/2011.

Glumci Dragan Jovičić, Alban Ukaj, te Ermin Sijamija su u Kotoru na pripremama, a pridružila im se i naša poznata kostimografkinja Vanja Popović.

“I kao umjetniku i kao direktoru Festivala MESS istinski me raduje što MESS učestvuje u ovom regionalnom projektu. Vjerujem da će glumci i kostimograf koji će predstavljati BiH i Festival MESS u ovoj koprodukciji uraditi odličan posao. Kako su u toku pripreme za 50. jubilarni MESS, vjerujem da će i publika našeg Festivala imati priliku vidjeti ovu predstavu.”, istakao je Dino Mustafić.

Festival Kotor art i Kraljevsko pozorište Zetski dom su izvršni producenti, dok se u ulozi koproducenta pored Festivala MESS pojavljuje i NVO Festival Teuta iz Kotora.

KotorArt je nezavisna inicijativa u kulturi, pokrenuta 2001. godine između ostalog i sa idejom da se bavi promocijom nacionalne i lokalne kulturne baštine, te kulturnom razmjenom na međunarodnom planu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *