Tko se boji mraka još dječijoj igraonici na Breki

djecaU dječijoj igraoni Dissey na Breki, u ulici Juraja Najdharta 19, mališani mogu uživati u profesionalnim lutkarskim predstavama za djecu.

U sklopu igraone, koja djeluje već nekoliko godina, formirano je i lutkarsko pozorište sa kompletnom scenom, lutkama i glumcima, uz kompletan nadzor profesionalaca.

8. maja 2009. godine u 19:30 sati, nekoliko entuzijasta pod mentorstvom najpoznatijeg bosanskohercegovačkog lutkara Ante Hrkača će izvesti predstavu za djecu “Tko se boji mraka još”, prema priči dječijeg pisca Fahrudina Kučuka.

Zašto bi se djeca trebala bojati mraka kad u mraku ništa strašno nije, pitanje je koje sebi postavlja jedan sneni dječak, želeći se osloboditi tih nepopularnih priča o mraku, s porukom “Mrak nije jak”. Sve se to odvija u jednoj čarobnoj atmosferi koju pored dječaka dočaravaju i jedan pauk, jedna ptičica, jedan cvrčak i, naravno, veliki čarobnjak. Uz originalne songove djeca se mogu opustiti u ritmu ove zanimljive priče kroz koju nas vodi pisac Kučuk, reditelj i lutkar Ante Hrkač i realizatorica i producentica Maida Dženetić.

Dinamične lutkarske predstave na romantičan način udahnjuju dušu lutkama. Ono nestvarno, o čemu su djeca maštala, pred njihovim očima se ostvaruje.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *