Tranziciona pravda kod gradonačelnika

Tranziciona pravda u jugoistočnoj Evropi & Alija BehmenGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen primio je danas učesnike Treće međunarodne ljetne škole pod nazivom “Tranziciona pravda u jugoistočnoj Evropi”, koja se održava u Sarajevu pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i gradonačelnika Sarajeva.

Poželjevši još jednom dobrodošlicu učesnicima škole, gradonačelnik Behmen je na današnjem prijemu čestitao organizatorima na izboru da upravo Sarajevo bude domaćin ovog susreta mladih intelektualaca. „Nama je bilo zadovoljstvo podržati ovu ljetnu školu jer Grad inače ulaže mnogo u znanje i edukaciju. Želim vam uspješan nastavak ljetne škole i da njena organizacija u Sarajevu postane tradicija, a Grad će nastaviti sa podrškom.”, istakao je gradonačelnik.

Stefanie Ricarda Roos, dir. Fondacije Konrad Adenauer – Program vladavine prava za jugoističnu Evropu istakla je kako Sarajevo nije slučajno odabrano za domaćina. „Sarajevo svakako ima centralnu ulogu u sve onome što se tiče tranzicione pravde.”, dodala je dr Roos.

U ime Udruženja „Pravnik” Almin Škrijelj se zahvalio gradonačelniku na prijemu kao i na podršci. „Visoko pokroviteljstvo ove ljetne škole govori koliki značaj dajete ovom događaju i na tome smo vam veoma zahvalni, kao i na obećanju za podršku budućoj organizaciji ljetne škole.”, rekao je on.

Do 22. augusta, koliko će škola trajati, 30 postdiplomaca pravnih i srodnih nauka imat će priliku za proširenje svojih znanja tokom odgovarajućih tematskih predavanja, radionica i posjeta relevantnim institucijama.

Organizator škole je Udruženje “Pravnik” u saradnji s programom vladavine prava za jugoističnu Evropu Fondacije Konrad Adenauer.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *