Traži se izrada interventnog programa zaštite od H1N1

H1N1Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je danas održanoj sjednici usvojio Inicijativu kojom se od Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva zdravstva KS i Zavoda zdravstvenog osiguranja KS traži da se u roku od sedam dana izradi i ponudi Interventni program mjera zaštite stanovništva Kantona Sarajevo od gripe H1N1.

U Inicijativi se navodi da Zavod zdravstvenog osiguranja KS mora obezbijediti posebna novčana sredstva za nabavku potrebnih količina brzih testova na virus H1N1.

Traži se formiranje interventnih punktova u svim dijelovima Kantona sa dežurnim ekipama sa zadatkom upućivanja pacijenata na brzo testiranje, te mogućnost obaveznog i hitnog besplatnog testiranje pacijenata sa visokom temperaturom i članova porodice kojima je konstatovano da su oboljeli od virusa H1N1.

S obzirom da Infektivna klinika KCU Sarajevo obavlja najveći dio posla i snosi teret mjera liječenja potrebno je staviti ovu Kliniku u stanje vanrednih okolnosti, kaže se u Inicijativi Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo.

Na istoj sjednici dogovoreno je da se do kraja 2009. godine održe još dvije sjednice Skupštine Kantona Sarajevo i to 28. i 29. decembra na kojima bi se trebali pojaviti materijali koje je Vlada Kantona Sarajevo planirala ovogodišnjim programom rada uputiti u skupštinsku proceduru.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.