Treći sajam stipendija 17. oktobra u Sarajevu

Glavni cilj Trećeg sajma stipendija 2012. promoviranje je važnosti stipendija za otvaranje i olakšanje pristupa visokom obrazovanju.

Sajam stipendija 2012 u Sarajevu
Sajam stipendija 2012 u Sarajevu

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa belgijskom Fondacijom kralja Baudouina – KBF, Studentskim Parlamentom, Mašinskim fakultetom, Udruženjem ‘Spajalica’ i internet portalom Stipendije.ba kao medijskim partnerom Vam sa zadovoljstvom najavljuje održavanje Trećeg sajma stipendija 2012 u Sarajevu.

Sajam će se održati 17. oktobra 2012. godine, u prostorijama Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (Vilsonovo šetalište 9), u terminu od 10 do 17 sati i jedinstvena je prilika da se predstave različiti oblici finansijske podrške (stipendije, jednokratna finansijska podrška, krediti, zajmovi…) bh. studentima za studij u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

Studenti u potrazi za stipendijama
Studenti u potrazi za stipendijama

Sajam stipendija je jedinstvena manifestacija ove vrste u Bosni i Hercegovini, koja okuplja sve institucije, koje rade na edukacijskim programima i stipendijama, kao i ambasade, konzulati i kulturni centri koji u okviru svog programa dodjeljuju i/ili administriraju stipendije ili dodjeljuju druge vrste finansijske podrške za studiranje u BiH i inostranstvu, da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške i tako omoguće bh. studentima pristup svim informacijama o mogućnostima studiranja u inostranstvu dobiju na jednom mjestu.

Stipendije imaju ključnu ulogu u uklanjanju finansijskih prepreka pristupu visokom obrazovanju, te izravno utječu na povećanje broja visokoobrazovanih osoba koje će doprinositi daljnjem ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine, te stvaranju društva utemeljenog na znanju.

Sajam stipendija
Sajam stipendija

Na ovogodišnjem sajmu u ponudi će biti pet kategorija stipendija: stipendije za studiranje u Bosni i Hercegovini, stipendije za studiranje u inozemstvu, nagrade, krediti i ostalo.

Sajam i dalje ima istu ideju, a to je da u jednom danu i na jednom mjestu pruži što više informacija studentima i budućim studentima (srednjoškolcima) s nadom da će Izlagači svojom ponudom zasigurno zainteresovati potencijalne kandidate da se prijave na jednu od ponuđenih stipendija.

Sajam je informativnog karaktera i služi kao platforma za sticanje uvida u mogućnosti provođenja projekata mobilnosti.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *