Tužilaštvo KS podiglo optužnicu protiv Amira Pašića Faće

Amir Pašić Faćo, Sarajevo, BiHTužilaštvo Kantona Sarajevo je podiglo optužnicu protiv Amira Pašića Faće za kazneno djelo laka tjelesna ozljeda.

Inače četvorica osumnjičenih, Amir (Suad) Pašić Faćo (1971), Almer (Esad) Inajetović (1983), Sulejman (Muhamed) Jasika zvani Sule (1986) i Edževit (Aljo) Zekić zvani Zemo (1975) se terete da su kao saizvršitelji počinili kazneno djelo razbojništvo.

U optužnici se navodi da su 25. februara ove godine četvorica optuženih presreli Alena Grbu, kojeg je Amir Pašić, uz prijetnju uperenim pištoljem, pretresao i tada mu oduzeo 900 KM. Nakon što je Grbo vidio u svojoj blizini osumnjičene Inajetovića, Jasiku i Zekića kako drže pištolje uperene u njegovom pravcu, u strahu za sopstveni život počeo je bježati, a Amir Pašić je za njim ispalio dva hica, od kojih je jedan pogodio Grbu u lijevu natkoljenicu.

Zekić je u pravcu oštećenog iz svog pištolja ispalio više hitaca, nakon čega su sva četvorica ušli u taksi kojim je upravljao Haris Pašić i udaljili se u nepoznatom pravcu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *