U aprilu Sarajevo dobija multipleks kino

Sarajevo dobija po opremljenosti biti jedno od najelitnijih multipleks kina u regiji.

Karta iz nekadašnjeg sarajevskog kina Dubrovnik

Svečano otvaranje multipleks kina “Cinema city” u prostoru nekadašnjeg kina “Dubrovnik” planirano je za april ove godine. U ovo kino je producentska kuća “Forum” uložila sedam miliona maraka, a prema riječima direktora Foruma Enesa Cvike, ono će po opremljenosti biti jedno od najelitnijih multipleks kina u regiji.

“Dijelimo sudbinu susjednog trga, odnosno objekta BBI centra pa očekujemo da će se otvarenje oba objekta desiti nekako u isto vrijeme. Ostalo nam je još da postavimo ekrane, akustična platna i anatomske stolice, koje će raditi jedna kanadska firma koja dolazi 9. marta u Sarajevo”, rekao je Cviko i dodao da je planirano da iduće sedmice bude montirana oprema.

Izgradnja multipleksa počela je prije dvije i po godine, a predstavnici “Foruma” juče su potpisali partnerski sponzorski ugovor s Fabrikom duhana Sarajevo. Prema riječima Cvike, u “Cinema cityj”-u radnim danima će biti 15, a vikendom 30 projekcija. Prve projekcije počinjaće u 14 i 16 sati, a posljednja u 22.30.

“Interesantno je da oprema dolazi sa četiri kontinenta. Digitalni projektori su iz Japana”, rekao je Cviko.

Cviko dodaje i da će u multipleksu biti zaposleno od 30 do 35 mladih talentovanih osoba, a posebna pažnja će biti posvećena hendikepiranim osobama za koje će postojati lift s obzirom na to da je kino na tri etaže. Ispred kina biće postavljena reklama duga 28 metara.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *