U Briješću kamenovana župna crkva

župna crkva sv. Leopolda Mandića, Briješće, SarajevoU sarajevskom naselju Briješće je u noći sa srijede na četvrtak kamenovana župna crkva sv. Leopolda Mandića.

Nepoznati počinitelji su oštetili fasadu i jedan prozor sa sjeverne strane crkve, a prema svjedočenju susjeda, to se dogodilo oko 2 sata poslije ponoći, nakon čega su počinitelji pobjegli.

Na cesti su, također, ispisani uvrjedljivi sadržaji, zbog koji se ovaj događaj povezuje sa huliganstvom na ulicama Širokog Brijega tokom kojih je ubijen Vedran Pujić.

“Župna crkva u Briješću je već nekoliko puta bila meta napada sličnih kriminalaca, ali niti jednom povod nije bilo koristoljublje. Kad god se ovakvo nešto dogodi policija korektno uradi svoj dio posla i uhvati počinitelje. Budući da su kazne male ili nikakve, ubrzo ih i pusti. I tako se priča ponavlja”, riječi su župnika Pere Brajka, koji naglašava kako su odnosi sa susjedima i Općinom Novi Grad izrazito dobri kao i da je Općina već nekoliko puta izdvajala novčana sredstva za sanaciju štete prouzrokovane kamenovanjem crkve ili sličnim vandalizmom.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *